Uppdaterat: Onsdag den 15:e Oktober 2014 kl 19:43:57

Suppleant Pernilla Andersson
Kontaktperson Lisen Forsström
Kontaktperson Jenny Rydell

Presentationer av oss i styrelsen

Vi har alla gått igenom olika resor, här kan du läsa lite om var och en av oss.

Johanna Welther, Ordförande:
Hej, mitt namn är Johanna. Jag och min sambo Thomas Jutestrand har en dotter som heter Ebba. Ebba föddes i v 28+1 (april -09) pga att jag fick havandeskapsförgiftning. Hon var 32 cm lång och vägde 910 g men trillade snabbt ner till 780 g. Var tillväxthämmad och hade länge matdropp. Ebba fick komma hem efter 9 veckor (6 v Östra och 3 v Mölndal) med syrgas och är fortfarande inskriven på Lungmottagningen pga sin BPD, men har inga besvär av den. Ebba är idag en härlig men bestämd liten tjej.
Jag gick med i föreningen för att träffa andra familjer som har gått igenom liknande resor, som "talar samma språk". Först bara som medlem men jag började sedan engagera mig i styrelsen. Jag vill själv ge stöd till andra familjer genom föräldrafikor och familjeaktiviteter.

Sandra Hjemström, Vice ordförande:
Hej!
Sandra Hjelmström heter jag. Efter många IVF-försök fick min sambo Janne och jag äntligen vårt barn.  Den 1 mars 2009 föddes vårt mirakelbarn Tim i vecka 25+3, han vägde 770g och var 34cm lång. Min graviditet var allt annat än enkel och själv var jag nog inte så förvånad över att han kom för tidigt. Ingen vet varför han kom för tidigt men det var en misstänkt infektion hos mig tror läkarna. Vi spenderade 10 veckor på 316 och 12 dygn på 210 innan vi gick hem med hemsjukvård. Tim kom hem med syrgas, men den blev han ganska snabbt av med. Idag är Tim en go, glad och frisk 4-åring. Han är alltid glad och hans mamma & pappas lille glädjespridare!

Marie Johansson, Kassör:
Hej, jag heter Marie.
Varit aktiv i styrelsen sedan 2011. Jag & min sambo fick världens sötaste lille kille i Juli 2009. Han kallades länge för Skorpan för att sedan bli en liten Jonathan :)
Han föddes i v 25+3 vägde 890g & var 33 cm lång. Vi har haft en lång och brokig resa som första året gick mycket upp & ned. Jonathan fick många långa och svåra infektioner, fick sedemera NEC och iliostomi denna opererades ned hösten 2010. Jonathan har än i dag lite bekymmer med mage & tarm.
Trots detta är han idag en glad, busig kille med en räv bakom varje öra,
...en riktigt liten "EMIL" alltså :)
I skrivande stund är Jonte över 1 m lång men ganska smal väger ca 15kg, är väl inte världsbäst på att äta riktigt så mycket som vi skulle vilja...
Helt ofattbart att denna lille herre, som idag är mycket bestämd och talför, varit så liten...

Malin Antonsson, Ledamot:
Hej! Jag och min man Kristian fick på skottdagen i Februari 2008 en liten kille som föddes i vecka 27+5. Han heter Neo. Vi fick tidigt kontakt med prematurföreningen vid en föräldrafika och jag har varit medlem i styrelsen sedan 2009. Och idag har Neo två småbrödrar, Linus född 2010 och Hampus född i Augusti 2012.

Josefin Brink Wenzel, sekreterare:
Jag och min sambo Johan bor i Tuve med vår långa tjej Wilma. Hon föddes i februari 2011, i vecka 29+2 pga att jag fick havandeskapsförgiftning. Vi hann vara inne på Östra i tre dygn innan de plockade ut henne en fredag kväll, 1160g och 39 cm lång. Vi var kvar på Östra i 10 dagar och sedan 4 veckor till på Mölndal. Redan från början har hon mått relativt bra och nu är hon en riktigt livlig två-åring med väldigt mycket egen vilja!
Jag har engagerat mig i föreningen för att det är skönt att ha andra som har gått igenom samma sak runt mig och att kunna vara ett stöd för andra i samma situation. På köpet har jag fått ett gäng med härliga vänner och många härliga träffar med goa barn.

Pernilla Andersson, suppleant:
Vi har 3 barn, födda 2005, 2009 och så lillebror Albin född i vecka 24+0 2011. Albin tillbringade 13 veckor på avd 316, veckor som kantades av flertalet infektioner, ductusoperation, ögonoperation, reflux, matdropp och krävde mycket syrgas. Men idag är han en frisk och glad liten kille med stor upptäckarlust.

Emily Sedin, Fd ledamot:
Jag och min man har två döttrar och en son. Vår äldsta heter Alice och föddes i v 28+5 i mars 2008. Hon var tillväxthämmad med ungefär 50%, vägde 682g och var 34 cm lång. Nu är hon en liten och lätt femåring som efter en oviss start i livet har utvecklat ett häftigt humör till omvärldens nöje och förtvivlan. I maj 2010 fick Alice en lillasyster och i augusti 2012 en lillebror.

Josefin Lindström, suppleant:
Jag har tre barn, Agnes (2002), Gabriel (2004) och Sally (2013). Gabriel föddes i v. 28 och var gravt tillväxthämmad. Han vägde 660g och var 30 cm lång. Gabriel bodde på sjukhuset i ca 14 långa och besvärliga veckor innan han äntligen fick komma hem. De första åren präglades av många infektioner och svår matproblematik. Han hade reflux och kräktes väldigt mycket vilket gjorde att han hade svårt att gå upp i vikt. Idag är han en fantastiskt positiv, aktiv och envis kille. Numera äter han det mesta och klarar infektioner bättre och bättre.
Jag var engagerad i föreningen i ca 6 år

Malin Antonsson

Johanna Welther

Emily Sedin