Användarnamn:
Lösenord:

Välkommen, Gäst. Var vänlig logga in eller registrera dig.
Prematurföreningen - Forum    Ny på forumet?    Presentera dig här  ›  Bennie's pappa är ny här Moderatorer: Styrelse
Medlemmar närvarande
För närvarande inga aktiva medlemmar och 2 Gäster

Bennie's pappa är ny här  Denna tråd har lästs 8.298 gånger Skriv ut tråd
1 Sidor 1
Göran
Onsdag den 21:e December 2011 kl 15:15:01

Färsking
Inlägg: 8
Kön: Man
Plats: Göteborg
Hej! Göran heter jag och nu när chocken har lagt sig och liver rullat på som vanligt ett tag så tänke jag att jag skulle engagera mig lite. Jag tror att jag som förälder till en 3:åring född 23+4 har mycket att bidra med.

Vår historia då: I vecka 22+4 dagar gick vattnet. Efter ambulanstransport till Östra sjukhuset blev det sängläge på specialist bb. När det var vecka 23+0 fick min fru kortisonspruta för att påskynda bebisens lungutvecklnig. Dag 23+4 blev det infektion pga att hon var öppen och så var det dags. Stämningen var som på en begravning, där statistiken talade mot oss när vår son föddes den 19:e jan 2008. Min fru och jag hade inte gett upp och det hade inte Bennie heller. Efter att han damp ner i madrassen och sjukvårdspersonalen iaktagit honom utan att egentligen göra så mycket mer än att just iakta så skrek Bennie likt en kattunge uhää! från madrassen där han låg.

Jag måste säga att min första son som föddes helt fullgången fick en massa hjälp på en gång när han kom ut men Bennie, han fick först bevisa att han ville vara med.

Sen blev det full fart till återupplivningsrummet och sen till avd. 316. Kuvös, Respirator, hjärnblödning i plexus, ductusoperation, ROP-operation, syrgas, ljumskbråck-operation, efter tre månader flytt till Mölndal avd 210. Sluta andas flera gånger varje dag, hjärtat slutar slå då och då. Mamma och pappa expert på återupplivning. Efter ytterligare en månad i maj när han skulle födas egentligen så upphörde behovet av syrgas, allt blev stabilt, vi fick åka på hembesök över dagen. 20:e maj utskriven från sjukhuset 3750 gram (675 från början). Hemsjukvård några veckor och sen var det ett vanligt liv som väntade. Bennie har klarat sig jättebra och har idag inga men, men mamma och pappa känner sig inte riktigt återställda men man är ju stolt över att vara förälder till en riktig superhjälte.

Avd 316 på Östra sjukhuset är för mig en av världens bästa platser, ni är värda allt för oss.

//Göran
Loggad Offline
Privat meddelande
Kristian
Fredag den 23:e December 2011 kl 11:36:21

Administratör
Inlägg: 66
Kön: Man
Plats: Göteborg
Hej Göran!

Vad roligt att höra av dig och din familj och att det gått så bra för Bennie! Jag kommer så väl ihåg er från avd 316 när vi kom dit med vår lille kille som heter Neo. Han föddes den 29:e februari 2008 i vecka 27+5 och var först i röda salen. Jag har för mig att vi träffade er när vi fick flytta från röda till blåa salen(?) förutom förstås i fikarummet och i föräldragruppen. Jag har många gånger tänkt på er och undrat hur det skulle gå för Bennie. Vi följdes ju även åt till Mölndal i stort sett samtidigt och det var jobbigt att se er kämpa med Bennies saturationsfall etc.

Vår son mår också bra idag och har inga kända men från sin tidiga födsel. Förutom att han är totalt vild...   Han har sedan juli 2010 även en lillebror som föddes fullgången och frisk.

Som sagt, varmt välkommen hit! Jag och min fru Malin är engagerade i styrelsen och om ni skulle känna för att också engagera er i styrelsen eller kanske bara vara med på någon föräldrafika eller så är ni naturligtvis välkomna att göra det. Förutom oss har ni nog även träffat Emily i föreningen som födde sin dotter Alice på Östra vid ungefär samma tid.


God Jul!

Hälsningar,
Fam Antonsson


Jag är administratör för de tekniska funktionerna på prematurforeningen.se inklusive forumet. För frågor gällande övriga innehållet på webbplatsen, vänligen kontakta någon i styrelsen.
Loggad Offline
Privat meddelande Svar #1
Göran
Måndag den 16:e Januari 2012 kl 13:14:53

Färsking
Inlägg: 8
Kön: Man
Plats: Göteborg
Ja hej! Visst kommer vi i håg er. Vi kommer gärna på en föräldrafika så snart som det finns någon innplanerad som passar.

MVH
Göran
Loggad Offline
Privat meddelande Svar #2
1 Sidor 1
Skriv ut tråd

Prematurföreningen - Forum    Ny på forumet?    Presentera dig här  ›  Bennie's pappa är ny här